LBS <3 KREATIVITET <3 DIG

Vassaste skolan inom spel och kreativa medier

x programikon

LBS Arkitektur och samhällsbyggande

(TESAM)

Är du intresserad av arkitektur, teknik, samhällsbyggande och hållbar utveckling? Är du nyfiken på hur en stad fungerar och hur man bygger för framtiden? Känner du att samhällsfrågor och den tekniska utvecklingen måste hänga ihop? På LBS Samhällsbyggnad och arkitektur läser du teknikprogrammet med inriktning samhällsbyggande och miljö, vilket ger en bra grund för dig som vill vara med och skapa framtidens samhälle.

LBS Systemutveckling

(TEINF)

Vill du arbeta med webbutveckling och programmera framtidens appar för smartphones och surfplattor? På LBS systemutveckling läser du teknikprogrammet med inriktningen informations- och medieteknik och får möjlighet att arbeta praktiskt med både hemsidor och applikationer. Att studera utveckling inom ett område som utvecklas så mycket, så snabbt, blir garanterat aldrig tråkigt!

LBS Spelutveckling

(TEDES)

Sverige är ett av de ledande länderna när det gäller att utveckla och leverera spel i olika former och marknaden växer kraftigt. Är du nyfiken på hur spelfigurerna kan falla så naturligt? Vill du veta hemligheten bakom framgångsrika mobilspel? På LBS spelutveckling läser du teknikprogrammet med inriktning design och produktutveckling men med djupdykningar i ditt stora intresse – spel.

LBS Spelgrafik

(ESBIL)

Fascineras du av skuggorna när andra bara ser motståndare? tittar du på blänket i motorhuven när andra bara gasar? På LBS speldesign läser du estetiska programmet med inriktningen bild och formgivning med speciell inriktning på spelgrafik. Under utbildningens gång får du förståelse för processen och de olika roller som samverkar vid utvecklingen av ett spel.

LBS Musikproduktion

(ESMUS)

Tycker du att hörlurar är ett måste för att lyssna på musik utanför studion? Har du svårt att höra låtar utan att tänka på hur de skulle kunna ha gjorts annorlunda? På LBS Musikproduktion läser du Estetiska programmet med inriktningen Musik och får dessutom jobba kreativt under utbildningen.

LBS Kreativ kommunikation

(ESEST)

De bästa idéerna kommer inte till oss genom magisk inspiration. Konstnärer, kreatörer, reklamare och innovatörer använder en målmedveten och uttänkt process för att generera idéer. På LBS Kreativ kommunikation gör vi dig till en professionell idémakare. Vi lär dig tekniken, vi lär dig jobba i grupp och vi lär dig avgöra vad som är bra eller tillräckligt bra.

LBS Grafisk design

(ESBIL)

Vill du bli grafisk formgivare, illustratör, bildkonstnär eller kanske jobba som AD på en reklambyrå? Då är LBS grafisk design utbildningen för dig. Grafisk design handlar i grunden om att utveckla din kreativitet och färdighet när det gäller bild och form. Det gör du delvis genom att på klassiskt sätt rita och måla men lika viktig i utbildningen är datorn som verktyg.

Bli Elev för en dag

Lär känna vår skola och det program du är intresserad av på djupet genom att besöka vår skola som elev för en dag, passa på att ställa alla de frågor du kan tänkas ha.

25 April 18.00 - 20.00

Lär känna vår skola och få chansen att ställa alla de frågor du kan tänkas ha genom att besöka vår skola på öppet hus. Vårens öppet hus-datum har passerat, nya tider för öppet hus kommer i höst. Tills dess bjuder vi in dig att vara elev för en dag hos oss för att lära känna vår skola och få chansen att ställa alla de frågor du kan tänkas ha.

Se filmen om LBS

lbs-filmen

Att gå på LBS Borås

Har du ytterligare frågor? Kontakta oss

Vad är det bästa med LBS Borås?

Gemenskapen som vi har på skolan är väldigt speciell, alla får vara sig själva och utvecklas på bästa sätt. Kreativa lärare som tror på elevernas förmåga gör att man vågar pröva sina vingar inom sitt intresseområde på ett speciellt utvecklande sätt.

Får man verkligen göra spel i skolan?

Ja, under de tre åren som man studerar hos oss kommer man skapa många egna spel tillsammans med sina kamrater. En extra bonus är att man också varje år tillfälle att tävla med sina alster i vår interna gala LBS Game Awards.

Vad står Kreativa Gymnasiet för?

Att vi inom LBS bedriver utbildning som syftar till att öka elevernas förmåga att skapa nya idéer och meningsfulla lösningar på utmaningar inom framtidens branscher.

LBS Borås